My final piece for Holmberg House is finished, and all of the pieces delivered to very happy clients!

The last piece is titled, “Look Up, Way Up”, featuring a view of springtime birch trees looking up from below.

Look Up- full

“Look Up, Way Up”, 36″ x 48″, acrylic on canvas, April 2016

This piece was really interesting and definitely a challenge to get “right”. I was given specific direction as far as subject went, with trees and looking up from the ground, and colours to be fresh greens, blues, and springtime-y feeling.

look up detailNatural light in this view appears upside down, it’s very tricky when you actually dig into it!

detail4

Light hits the branches from below (or appears to) and from behind and the top.

detail3

I abstracted the trees a bit to give the overall feel of breeze and light, without being too detailed. It’s all about colour.

detail2

Many layers of greens, blues, yellows, and purples, with touches of rust, pink, gold, mint, and white.

I’m really happy with how this piece turned out, it was really fun to just play with light and colour! It will be hung in the building’s reception waiting area.

So now all of the pieces are complete, and when we delivered the last two, we got to see where the first pieces were hung, super cool!

quantum room

The very large 4’x8′ 2 panel piece is displayed in the “Quantum Room” which is used for meetings, as well as family services, meetings, and presentations. You can see it through the glass door that leads to the room, and, my original piece is displayed beside the door, how cool is that!

wall- autumn piece

(The building is in final preparations to open next week, the paper signage will be replaced of course!)

patient kitchen

And this piece is displayed in the patient/family kitchen area at the end of a very cool handmade wood table, beside the main kitchen area. Patients can have their family in to cook a meal and hang out in the lounge area, eat, watch tv, and relax.

welcome- wall

I also created two welcome signs, this one is the first thing you see when you get off the elevator to the patient floor.

welcome ceiling

And this one is placed in the ceiling outside of the elevator, so if a patient comes in on a mobile bed, they will see it above as they enter. I just love this touch, it’s so special and thoughtful!

I am so honoured and thrilled to have been part of this amazing project, and am so grateful to have been given the opportunity to create such special pieces for such a special, thoughtful, and caring place. #gratitude